Hirdetés

Jogvédőkkel vágna vissza Amerikának a TikTok



|

Amerikai jogvédők szerint a szólásszabadságot fenyegeti a TikTok betiltása, egyre nő a feszültség a két oldal között.

Hirdetés

Donald Trump és az amerikai kormány betiltották az Egyesült Államokban a TikTokot, és ha eddig nem lett volna elég nagy ellentét az ottani bal- és jobboldal között, akkor most tovább fokozódik a nem éppen békés helyzet. Talán mondani sem kell, hogy ha India után Amerikát is elveszíti a TikTok, az egyrészt hatalmas érvágás a mögötte álló kínai cégnek, másrészt dominószerűen tűnhet el a térképről más piacokon is. A TechCrunch jelentése szerint éppen ezért egyrészt pénzzel kampányol és próbálja meggyőzni a hatóságokat és a nyilvánosságot a TikTok mögött álló ByteDance, valamint a szólásszabadságra hivatkozva, jogvédők segítségével biztosítaná a további működését. 

Hirdetés

Az már tegnap kiderült, hogy Donald Trump ellene van annak, hogy a Microsoft felvásárolja a TikTokot amerikai üzletrészét azért, hogy megvédje a helyi felhasználók adatait, a platform pedig folytathassa a működését. Nagyrészt még erről cikkeznek a médiában, de a The Wall Street Journal szerint Trump szigorú álláspontja miatt a Microsoft és a ByteDance befagyasztották a tárgyalásokat. 

Egyes civiljogi szervezeteknek sem kellett persze több, azonnal hangos tiltakozásba lendültek. Míg Trump kabinetje és támogatói (valamint India) szerint a TikTok a kínai kormány kezébe adja a felhasználók adatait, addig az American Civil Liberties Union szerint ennek lehetősége bár aggasztó, de egy platform lekapcsolása egyenlő a szólásszabadság korlátozásával, és nem oldja meg az indokolatlan kormányzati megfigyelés kérdését. A TikTok amerikai igazgatója, Vanessa Pappas pedig szombaton kijelentette: nem mennek sehová. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.