Hirdetés

Vadítóan néz ki a Magic Leap AR-szemüvege



|

2018-ban érkezik a kiterjesztett valóságra építkező szemüveg fejlesztőknek szóló változata. Végre nem egy óriási doboz lesz a fejünkön!

Hirdetés

A Magic Leap évek óta ígéri, hogy előáll majd egy haladó AR-rendszerrel. A jelek szerint lassan eljön ennek az ideje, ugyanis a cég most megvillantotta a Magic Leap One headsetet, és azt is megígérte, hogy 2018-ban kiadja a fejlesztőknek szóló Creator Editiont. 

Hirdetés

A vállalat a befektetőktől eddig közel 2 milliárd dollárt szedett össze, eddig azonban a legnagyobb titokban dolgozott a saját hardverén. 

Túl sok technikai részlet azóta sincs a Magic Leap One rendszerről, de a Rolling Stone már tehetett vele egy próbát. Egyelőre annyit tudni, hogy egy félig átlátszó kijelzővel rendelkező szemüvegről van szó, tele kamerákkal és szenzorokkal, illetve egy vezeték nélküli kontrollert is tartalmaz a szett, aminek beépített érintős felülete van. Ahogy a fejlesztők megfogalmazták, a Magic Leap One többféle beviteli módot támogat a hangtól a gesztusokon át a fej mozgatásáig és a szemek követéséig - ha ezeket tényleg sikerül jól kombinálni, nagyon izgalmas összeállításra várhatunk.

A rendszer része a Lightpack számítógép is, ami zsebben hordható vagy övre rögzíthető. Ennek hála maga a headset rész sokkal könnyebb és kellemesebb viselet, mint a legtöbb jelenlegi VR-headset. 

Sajnos szemüvegre az eszköz jelenlegi változatát nem lehet feltenni, azonban lesznek olyan verziók, amelyek a szemüvegeseknek készülnek. Vagyis a Magic Leap tulajdonképpen lecserélné a normál szemüveget is ezzel a készülékkel. A mostani kialakítás ráadásul (többek között a vezérlő egység különválasztásával) tényleg szemüvegszerűbb lett mint az eddigi VR- és AR-eszközök, a fejre nehezedő monstrumok helyett egy cyberpunk-stílust imitáló, külsőre is igényes megjelenésű dizájn született.

A terv az, hogy a valódi világ képén virtuális objektumokat látunk majd, de realisztikusnak tűnő formában. Hasonló ez ahhoz, mint amivel az Apple és a Google próbálkoznak mobilon, valamint persze a régóta húzódó Microsoft-féle HoloLens is erre a koncepcióra épül.

A térképező technológiának hála az objektumok ott maradnak, ahová raktuk őket - vagyis virtuálisan bármit feldíszíthetünk, az később is úgy marad. "Ha felteszel a valódi faladra egy virtuális tévét, aztán kimész a szobából, a tévét később is ugyanott találod, ahová helyezted" - magyarázták a fejlesztők. A hangrendszer is valós 3D-s élményt ígér, ami állítólag messze jobb, mint a sztereó, jól követi a fej mozgását és a virtuális / valós képmix forgatását.

A Creators Edition kiadás áráról nem esett szó, de elvileg már 2018 elején befuthat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.