Hirdetés

Jön az 5G-s iPad Pro



|

Az Apple és a Qualcomm közös munkájának hála állítólag már 2021-ben megérkezik majd az 5G-képes iPad Pro táblagép.

Hirdetés

Egy darabig úgy nézett ki, hogy az Apple óriási gondban lesz az 5G-s modemek terén. A helyzet annyira válságos volt, hogy már azt fontolgatták, felvásárolják az Intel 5G-s modemekkel foglalkozó részlegét, és a kezükbe veszik az irányítást. Végül aztán sikerült helyrehozni a kapcsolatot a Qualcomm vezetésével, így aztán a két óriás újra elkezdhette a közös munkát. 

Hirdetés

Ez persze nem jelenti azt, hogy már idén lesz 5G-s iPhone, iPad pedig végképp nem. A legendásan megbízható Ming-Chi Kuo forrásai szerint az első 5G-s iPad táblagép valamikor 2021-ben érkezik majd meg. 

Kuo az Economic Daily Newsnak elmondta, hogy az Apple a jövőben LCP soft board használatát tervezi, ami segít majd a hálózati teljesítményt növelni, miközben minimalizálja a jelerősségbeli veszteségeket. Ez azért fontos, mert az 5G-s jel a jelentések szerint rövidebb hatótávval bír és gyengébb is, mint a 4G-s jel - tehát a megfelelő jelerősség érdekében a gyártóknak új, kreatív megoldásokat kell kitalálniuk. 

Mivel a 4G-s modemet nem lehet csak úgy 5G-s modemre cserélni, ezért újfajta megoldások és alkatrészek használatára van szükség. Így az 5G-s iPad Pro jobb jelerősséget garantál majd. Kuo szerint ezek az LCP-s megoldások azonban már az 5G-s iPhone-ban bemutatkoznak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.