Hirdetés

Jóval precízebb követéssel debütálhat az AirTag 2



|

Kiderülhetett, mikor fut be az Apple második generációs követőkütyüje.

Hirdetés

Néhány kiegészítőt, például a 20 wattos hálózati töltőfejet leszámítva a darabonként 14 990 forintért mért AirTag az Apple legolcsóbb terméke, amit még 2021 áprilisában lepleztek le a cupertinóiak, tehát nemrég ünnepelte a harmadik születésnapját, s ezzel a tech eszközök világában már meglehetősen érett versenyzőnek számít.

Nem csoda hát, hogy időről időre előkerül egy esetleges frissítés témája, most pedig a veterán szivárogtatók sorát gyarapító Mark Gurman adta hozzá a magáét a spekulációkhoz, egy friss jelentéssel szolgálva a második generációs AirTagről.

Hirdetés

A Bloomberg elemzője az aktuális Power On hírlevelében tért ki rá, hogy értesülései szerint az AirTag 2 valamikor 2025 közepe táján futhat be, az Apple pedig állítólag már gyártási teszteket is végez az ázsiai partnereivel a B589-es kódnéven emlegetett termék kapcsán. Magáról az új trackerről mindazonáltal Gurman is csak annyit ír, hogy egy új ultra-szélessávú (UWB) chipet kap, amivel fejlettebb követésre lesz képes az elődjénél.

A jóslat miatt adja magát a feltételezés, hogy az AirTag 2-t az az UWB chip hajthatja, ami tavaly ősszel mutatkozott be az iPhone 15-szériában, valamint az Apple Watch 2 és az Apple Watch Ultra 2 okosórákban. Ez az első generációs erőforrással ellentétben már nemcsak kb. 10 méterről, hanem akár 60 méterről is felfedezhető, hatékonyabbá téve a keresést.

Az majd a maga idejében derül ki, hogy Gurmannek igaza volt-e, mindenesetre a meglévő AirTag időközben biztonságosabbá vált, mivel nemrég hivatalosan is debütált az Apple és a Google által közösen kifejlesztett Detecting Unwanted Location Trackers technológia, ami az illetéktelen követési kísérleteket hivatott megakadályozni, miután a múltban több súlyos visszaélés is történt az almás trackerrel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.