Hirdetés

Kegyetlen mészárlás lett a Reddit válasza a tiltakozásokra



|

A közösségi oldal keményen lép fel a továbbra is tiltakozó fórumokkal szemben.

Hirdetés

A Reddit körül több hete áll a bál, mióta a közösségi oldal vezetése bejelentette, hogy fizetőssé teszi az alkalmazásprogramozási felülethez (API) való hozzáférést, ezzel a gyakorlatban ellehetetlenítve egy sor közkedvelt kliens-app működését.

A döntés óriási tiltakozást szült, a több millió tagot számláló óriási subredditektől a kisebbekig sorra jelentették be a fórumok, hogy ideiglenesen bezárják a kapuikat. A demonstráció eredetileg csak két napig tartott volna, ám néhány csoport moderátorai tovább folytatták, a Redditnek pedig elfogyott a türelme.

Hirdetés

A közösségi oldal korábban megfenyegette az ellenállókat, hogy amennyiben nem nyitják ki a subredditeket, elveszi a moderátori jogosultságukat, a jelek szerint pedig egy ideje pontosan ez történik. A Mashable beszámolója alapján az elmúlt időszakban több nagy subreddit moderátorát is kiebrudalták, a helyükbe pedig a "modcodeofconduct" nevű profil került, amelyet maga az üzemeltető hozott létre.

A központi fiók már 11 csoportokban lát el moderátori szerepkört, köztük olyanokkal, mint a több mint 5 millió taggal bíró r/malefashionadvice, a 2,5 millió tagú, r/homeautomation vagy az ötszázezer felhasználó környékén járó r/ShittyLifeProTips. A Reddit viszont eközben igyekszik visszaadni az irányítást, az átvett fórumokon ugyanis folyamatosan keresik az új moderátorokat.

Nagyon úgy néz ki tehát, hogy a tiltakozó subredditeknek nem érdemes továbbra is kitartaniuk, így marad az r/place néven futó művészeti projekt, ahol a közösség egyelőre büntetés nélkül alázhatja a platform élén álló Steve Huffmant.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.