Hirdetés

Kelet-Európából bombázzák zsarolóvírusokkal az amerikai kórházakat



|

Több kórház is kénytelen papíralapon működni, mert Kelet-Európából óriási zsarolóvírus-támadáshullámot indítottak az amerikai egészségügy ellen.

Hirdetés

A Reuters jelentése szerint kelet-európai bűnözők nagyszabású zsarolóvírus-támadáshullámot indítottak az amerikai kórházak ellen. Az FBI már vizsgálja az eseteket, eközben pedig több helyen papíralapon kénytelenek működni, betegeket átvenni pedig nem tudnak, ugyanakkor nem is nyilatkozhatnak hivatalosan a történtekről. A szükséges vizsgálatokat képesek elvégezni, de az eredményeket csak papíron továbbíthatják, és bár az előzményeket látják, frissíteni nem tudnak. 

Hirdetés

A szakértők szerint a Wizard Spider vagy UNC 1878 néven ismert csoport állhat a támadások mögött. A hatóságok és a kormány folyamatosan hívják fel a kórházak figyelmét egy ideje, hogy biztosítsák és mentsék a rendszereiket, amit lehet, kössenek le az internetről, a személyes e-mail-fiókok használatát kerüljék. 

Több cybervédelmi szakember is úgy gondolja, hogy szervezett támadásokról van szó, amelyekkel kifejezetten az amerikai kórházakat akarják megbénítani. Egy nap alatt egy csoport hat kórházat támadott meg, ilyenre még nem volt példa. Az elmúlt három hónapban az effajta támadások száma 50 százalékkal emelkedett a Check Point szerint.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.