Hirdetés

Kellemetlen ügy miatt távozott az Intel ügyvezetője



|

Brian Krzanich az egyik beosztottjával került szexuális kapcsolatba, ezért kénytelen távozni az Intel éléről.

Hirdetés

Az Intel ügyvezetői pozícióját átmenetileg a pénzügyi igazgató, Robert Swan veszi át, miután Brian Krzanich távozott az óriás éléről. Az igazgatótanácsot is elhagyta Krzanich. 

Hirdetés

A hivatalos állásfoglalás szerint a távozásra azért volt szükség, mert nemrég kiderült, hogy korábban szexuális kapcsolatba került az ügyvezető az Intel egyik dolgozójával. 

A vállalat szabályzata tiltja a vezetők számára, hogy a dolgozóikkal effajta kapcsolatba keveredjenek. Az igazgatótanács elfogadta Krzanich lemondását, bár a CNBC értesülései szerint eleve megkérték, hogy távozzon. A nyomozás továbbra is tart. 

Krzanich már az 1980-as évek eleje óta az Intelnél volt, ügyvezető 2013-ban lett. Azóta meg kellett küzdjön az AMD-vel, a Qualcommal és az ARM-alapú chipeket gyártó cégekkel is. Az Intel igyekezett új technológiákra, a felhőre, az IoT világára és egyéb trendekre is fókuszálni a PC-k mellett. Processzorok terén nem alkotott ugyan igazán nagyot, de az Optane memória nagy sikernek bizonyult. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy az új vezetéssel változik-e az Intel stratégiája, de az a tény, hogy átmeneti ügyvezetőt neveztek ki, arra utal, hogy sietett az Intel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.