Hirdetés

Készen áll a Virgin Galactic az űrrepülésre, így tudod megnézni a kilövést



|

Richard Branson vállalata néhány napon belül útjára indítja a VMS Eve és VSS Unity űrhajókat.

Hirdetés

A Virgin Galactic űrmissziója hatalmas jelentőséggel bír, hiszen Richard Branson vállalata alapvetően meghatározhatja az űrturizmus jövőjét. Branson már régóta foglalkozik az űrtechnológiával, viszont elmúlt hetekben felgyorsultak az események, mikor a cégvezető elhatározta, hogy előbb akar kijutni az űrbe, mint riválisa, Jeff Bezos.

Miután a cég megkapta a szükséges engedélyeketSzövetségi Repülésügyi Hatóságtól, és a tesztrepülések is jól sikerültek, a VSS Unity és a VMS Eve csapata már készül a várva várt vasárnapi kilövésre.

Hirdetés

A Virgin Galactic Twitteren osztott meg egy rövid videót, amelyben kis bepillantást kaphatunk a felkészülési folyamatokba.

A misszió során a VMS Eve anyahajó hat szakértői tagjával indul a Mojave Air and Space Portról. Miután elérik a megfelelő magasságot, a VSS Unity lecsatol, és a Kármán-vonalat érintve tesz egy néhány perces kört, amíg visszaérkezik az anyahajóhoz.

Természetesen a fedélzeten lesz a Virgin vezetője, Richard Branson is, akinek legfőbb feladata, hogy felmérje, milyen élményben lehet része azoknak, akik befizetnek a jövőben az űrutazásra. Egyesek már több mint 250 ezer dollárárt vásárolnának helyet a Unity jövőbeli útjain.

Az űrhajó kilövésére magyar idő szerint vasárnap délután 3 órakor került volna sor, de időjárási körülmények miatt halaszthatják. Az esemény élőben követhető lesz a Virgin Galactic hivatalos honlapján.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.