Hirdetés

Két dolgot is kispórol az új iPadek dobozából az Apple



|

Az iPhone után a tableteknél is kidobja a fölösleget az almás cég.

Hirdetés

Az előzetes ígéretnek megfelelően az Apple tegnap megtartotta az iPadeknek szentelt tavaszi bemutatóját, melynek keretében nemcsak az iPad Air 11 és 13 hüvelykes frissítése lépett színre, hanem leleplezték az évek óta várt OLED kijelzős iPad Pro-szériát is, illetve az almás cég villantott egy új stylust (Pencil Pro) és 20 ezer forinttal lejjebb faragta a 10. generációs belépő iPad árát.

A cupertinóiak tehát ezúttal egy egész tartalmas műsort hoztak össze, ám az új táblagépek hiába licitálnak rá több szempontból is az elődeikre, egy fontos területen kevesebbet nyújtanak majd a vásárlóknak.

Hirdetés

Aki ugyanis az Apple weboldalára navigál, és kiválasztja az iPad Pro vagy az iPad Air előrendelését, az a lap aljára görgetve észreveheti, hogy az új modellek mellé már csak USB-C kábelt ad a gyártó, míg a töltőfejről a vásárlóknak kell gondoskodniuk. A cég az iPhone-oknál már néhány éve ezt a - hivatalosan környezetvédelmi szempontokkal indokolt - gyakorlatot követi, eddig azonban a tabletek megúszták a spórolást.

Érdekes módon ezúttal úgy tűnik, hogy a meglévő táblagépekre nem érvényes a döntés, az iPad és az iPad mini termékoldala alapján ugyanis az olcsóbb készülékek mellé továbbra is jár a töltő, az amerikai és a magyar webshopon egyaránt. Ezzel viszont még nincs vége megszorításoknak, a 9to5Mac ugyanis egy kiszivárgott belsős levélre hivatkozva arról ír, hogy egy másik régi "kiegészítő", az Apple-matrica is hiányozni fog az iPadek dobozából.

Hogy ez is csak a frissített Airt és Prót érinti-e, azt nem tudjuk biztosan, de a jelentés alapján a cupertinóiak itt is környezetvédelmi okokkal magyarázzák a lépést, mivel szeretnének teljesen műanyagmentes csomagolással dolgozni. Ennek jegyében már gyakorlatilag mindent papírra cseréltek odabent, a matricák voltak az utolsó képviselői a régi időknek. A 9to5Mac mindazonáltal úgy tudja, hogy az Apple hivatalos boltjaiban lesz készleten a matricából, így aki igényt tart rá, a vásárláskor jelezheti az eladóknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.