Hirdetés

Két igazán hasznos újítással frissült a Google Maps



|

Ezúttal a mobilos felhasználók örülhetnek az új fejlesztéseknek.

Hirdetés

19 év bizony még egy ember életében sem kis idő, egy digitális szolgáltatást viszont már-már matuzsálemivé tesz, éppen ezért is megsüvegelendő teljesítményt, hogy a Google Maps, vagyis a Google Térkép még ennyi aktív szolgálattal a háta mögött is releváns tudott maradni, sőt, mintha egyre többen hagyatkoznának rá a profi navigációs szoftverekkel szemben.

A Google üdvöskéje egyértelműen a széles körű kompatibilitásnak és a folyamatos fejlesztéseknek köszönheti az elsöprő sikerét, az újdonságokat illetően pedig most két apró, de annál hasznosabb funkciót szállított hozzá a keresőóriás.

Hirdetés

Mindkét esetben egy német portál, a SmartDroid volt a szemfüles fél, aki kiszúrta ezeket. Az elsőnél arról van szó, hogy az Android Auto után a Google Maps androidos mobilappja is képessé vált a közelben lévő elektromos autótöltők kijelzésére, amennyiben az alkalmazás beállításaiban megadtuk, hogy ilyen járgánnyal gurulunk. De a benzines erőforrásokra szavazók sem maradnak az út szélén, nekik szükség esetén a benzinkutakat emeli ki a rendszer.

Ami pedig a SmartDroid által észrevett másik újdonságot illeti, ez Androidra és iOS-re is érkezik, és annyit tesz, hogy egy utcára keresve az alkalmazás már nem csak egy piros tűt bök le az adott út valamely pontjára, hanem kéken kijelöli a teljes szakaszt, jóval láthatóbbá téve, hová is navigálunk pontosan.   

Az említett funkciók állítólag már meg is érkeztek a mobilos alkalmazásba, így érdemes lehet adni nekik egy próbát, ha pedig mégsem találkozol velük, könnyen lehet, hogy nálad még nem aktiválták a dolgot, de ebben az esetben sem tarthat pár nappal tovább, míg hozzád is eljutnak az újdonságok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.