Hirdetés

Kiderültek az állami mobilkészülékcsere-program részletei



|

Aki megfelel a feltételeknek, 20 ezer forintos támogatáshoz juthat régi telefonja lecserélésekor.

Hirdetés

Még októberben jelentette be az NMHH (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság) és az ITM (Innovációs és Technológiai Minisztérium), hogy mobiltelefoncsere-program indul 2022 elején, méghozzá azért, mert a rá következő év közepéig, vagy akár még annál is hamarabb kivezetik Magyarországról a 3G technológiát.

Mint a korábban meghirdetett különböző háztartásigépcsere-programok alkalmával, úgy ezúttal is véges a rendelkezésre álló keret, amelynek kimerüléséig 20 ezer forintot igényelhetnek azok a vásárlók, akik 3G-s vagy régebbi telefonjukat 4G-s vagy 5G-s készülékre cserélik.

Hirdetés

Most pedig már a pályázati részvétel feltételeit megismerhetjük, miután netrefel.hu oldalán elérhetővé vált a részletes pályázati kiírás és útmutató pdf formátumban. Minden lényeges tudnivalót megtalálunk arról, hogy ki és milyen feltételekkel jogosult a támogatásra, mely okmányokra van szükségünk és hogy mi a teendő, ha kiskorú, idős korú, vagy mozgásában korlátozott személy venné igénybe a támogatást.

Az is kiderült, hogy mi lesz a régi készülék sorsa: a személyes adatok törlését követően le kell adni ott, ahol az új mobilt megvásároljuk, szakszerű megsemmisítéséről pedig a kereskedőknek kell gondoskodniuk. Nekik mellesleg szintén készült egy útmutató.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.