Hirdetés

Kínában elvileg megcsinálták, kész a kijelző alatt rejtőző kamera



|

Ha igazak a hírek, akkor a Visionix fejlesztőinek sikerült összehozni azt, amiről a többi gyártó eddig csak álmodott.

Hirdetés

Telefonos fronton az utóbbi évek egyik legnagyobb kihívása az volt, hogy szépen lassan minden sallang eltűnjön a készülékekről, és immár csak egyetlen hatalmas, káva nélküli kijelzővé változzon a mobilunk. A telefongyártóknak végül sikerült mindezt elérniük, de ekkor egy újabb problémával szembesültek: nem maradt hely az előlapi kamerának. 

Hirdetés

Jelenleg gyakorlatilag az összes csúcsmobil úgy fest, hogy kijelzőjükből hiányzik egy pöttynyi kis terület, itt kap helyet a szelfikamera. Nos, ha hitelesek a kínai Vixionix állításai, akkor kész a megoldás. Prototípusok szintjén már a Xiaomi és az Oppo is előrukkolt egy előlap alá rejtett kamerával, a Huawei és a Samsung is gőzerővel dolgozik ezen, a Vixionix módszerve azonban elvileg teljesen kész van, akár meg is indulhat a gyártás. 

Szerves és mesterséges rétegek kombinációjával vonták be a kijelzőt, így tud bejutni megfelelő mennyiségű fény a kamerához, ami ott csücsül láthatatlanul a telefon kijelzője alatt. Szoftveresen is rásegítenek a dologra, egy külön algoritmus rakja helyre a kép fényezését és színeit. 

Ha minden jól megy, akkor 2021-ben már mi magunk is megtapasztalhatjuk mindezt, a tippek szerint ekkor számíthatunk a Vixionix technológiáját használó első mobilokra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.