Hirdetés

Kiszivárgott a Steam Deck operációs rendszere



|

Valahogy előkerült a SteamOS 3 egy változata, ami egyébként a PC-sek számára is érdekes lehet.

Hirdetés

Ha nem történik csúszás, akkor idén decemberben már meg is érkezhet az előrendelőkhöz a Steam Deck, amire tulajdonképpen egy hordozható PC-ként tekinthetünk, szóval sok játékot pörgethetünk rajta anélkül, hogy egy asztalnál kellene ülnünk.

Valószínűleg nem is haladnak rosszul az új hardver körüli munkálatok, hiszen a fejlesztői változatok már útnak indultak a különböző stúdiókhoz, nemrég pedig érdekes fejlemény történt.

Hirdetés

Kiszivárgott a vadonatúj a Linux-alapú SteamOS 3 egy változata, ami többek között azért is izgalmas, mivel a Steam Deck is pontosan ezt az operációs rendszert használja majd. A népszerű SteamDB alapítója, Pavel Djundik mutatott is nekünk néhány képet a kezelőfelületről, ami megjelenésében kifejezetten hasonlít a PC-re elérhető Steam dizájnjához.

Djundik szerint az áruház nem elérhető ebben a változatban, ami azt mutathatja, hogy még várnak változások a rendszerre.

A kikerült anyagokat azoknak is érdemes meglesniük, akik nem terveznek Steam Decken játszani, ugyanis a Valve tervei szerint ez a kezelőfelület váltja majd a jövőben a Steam kissé elavult Big Picture módját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.