Hirdetés

Közeledik a Samsung 600 megapixeles mobilkamerája



|

Új szintre emelné a megapixelháborút a Samsung, állítólag már dolgoznak a mobilokba szánt, 600 megapixeles szenzoron.

Hirdetés

Miközben sok szakértő szerint már a 100 megapixel környéki mobilos szenzorok is teljesen feleslegesek, mert inkább csak a feldolgozási időt és a fájlméretet növelik, mintsem a minőséget, addig jól látható trend, hogy a gyártók már csak a marketing miatt is folytatják a megapixelháborút. Emlegetik egy ideje, hogy a Xiaomi 200 megapixeles fő kamerára vált, most azonban kiderült, hogy a Samsung már 600 megapixeles mobilos kameraszenzort fejleszt. 

Állítólag már jól haladnak a fejlesztésekkel, a kameraszenzor több mindent rögzít, mint amit az emberi szem lát. A forrásnak pedig hihetünk, Ice Universe a múltban mindig igen megbízhatónak bizonyult. 

Hirdetés

Az új szenzor a 4K-s és 8K-s videókban a minőség csökkenése nélkül is lehetővé tenné a zoomolást, viszont feltehetően hatalmas hátlapi kameraszigettel lesz dolgunk: a hátlap 12 százalékát foglalja majd el, és 22 mm-rel emelkedik ki belőle. 

Tényleg szükség van erre? A belépő- és középkategóriát elárasztották a 48 és 64 megapixeles kamerák, és nem igazán meggyőző a teljesítményük, sőt, a Xiaomi és a Samsung 108 megapixeles megoldásai sem jobbak annyival egy 12 megapixeles kameránál, mint várnánk - vagy épp egyáltalán nem jobbak, képpontok egyesítése ide vagy oda. 

Dr. Roger Clarke szerint mindenesetre az emberi szem 576 megapixelben lát, ezért akar erre rálicitálni a Samsung. Mindenki tippelje meg, hogy ez vajon jó lesz-e nekünk, vagy meg kellene hagyni az ekkora felbontást a megfigyelődrónoknak, műholdaknak és biztonsági kameráknak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.