Hirdetés

Közeledik a világ leghatékonyabb napeleme



|

Egy brit cég jóvoltából, 2021-ben érkezhet meg a világ eddigi leghatékonyabb napeleme a piacra.

Hirdetés

Mostanra sokszor hallhattuk, hogy a klímaváltozás nem csak egy hangzatos dolog a politikai csatározás egyre agresszívabb világában, hanem egy valós probléma, amellyel higgadtan érdemes foglalkozni. Segíthetnek például a környezeti helyzeten az alternatív energiaforrások, és a brit Oxford PV most nagy áttörést érhet el. Elkészített ugyanis egy újfajta napelemet, amiben a 200 éve felfedezett perovszkit a legfontosabb elem. Ennek hála az eddigi leghatékonyabb napelemekről van szó, amelyik ráadásul olcsóbban állítja elő az elektromos áramot, mint bármelyik másik verzió. 

Hirdetés

A perovszkit ugyanis a napfény nagyobb spektrumát tudja feldolgozni, mint a szilícium. A kísérletezés egyébként évek óta folyik, és már 2 éve sikerült a napenergia 27,3 százalékát felhasználni a szokásos 22 helyett a napelemekkel. Az átlagnál most egyharmaddal több energiát lehetne előállítani. 

A napelemek történetében tehát a perovszkit nyithat új korszakot, a mostani panelek gyártása akár már idén megindulhat. Kinézetben nem sok különbség lesz, az új megoldás valamivel feketébb. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.