Hirdetés

Leegyszerűsíti a jelszókezelést a Firefox Lockbox



|

A szolgáltatás a Firefox-fiók segítségével teszi lehetővé, hogy bejelentkezzünk a mobilos appjainkba.

Hirdetés

A legtöbb modern böngésző lehetővé teszi a meglátogatott weboldalakhoz használt felhasználónevek és jelszavak mentését. A keresztplatformos megoldások pedig az adatok szinkronizálására is képesek, így mobilon és asztali gépen is könnyen beléphetünk ugyanazokra az oldalakra. 

Hirdetés

A helyzet egészen más azonban akkor, ha egy mobilos appba szeretnénk bejelentkezni, és nem egy weboldalra. Szerencsére erre a Mozillának is van már megoldása a Firefox Lockbox formájában. Alapvetően egy jelszókezelőről van szó, ami a Firefox-fiókhoz kapcsolt jelszavakat mobilra viszi. Az iOS rendszerre egy ideje már volt Lockbox, most Androidra is megérkezett

A Lockbox mobilra vagy tabletre telepítése lehetővé teszi, hogy a bejelentkezést igénylő appokba (például Netflix) úgy lépjünk be, hogy nem jegyezzük meg és gépeljük be a jelszót. Elegendő egyetlen egyszer belépni a Firefox-fiókba, ezután az ujjlenyomatunk vagy az arcunk használatával oldható fel az app zárolása, az pedig beilleszti a szükséges adatokat a külső appokba. Ez nem csak könnyebbség, de időt is spórolhat az app - persze csak akkor, ha valaki a Firefoxot használta jelszókezeléshez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.