Hirdetés

Magyar filmekkel akartak pénzt kicsalni a YouTube-tól



|

Szerzői jogsértés miatt perelte be a YouTube-ot a Pirate Monitor, de úgy néz ki, hogy ők maguk követtek el bűncselekményt.

Hirdetés

A TorrentFreak beszámolója szerint a Pirate Monitor pert indított a YouTube ellen, amiért az nem tett eleget a szerzői jogsértéssel szembeni kötelezettségeinek. A 2008-as amerikai-magyar Immigrants - Jóska menni Amerika című animációs filmet ugyanis több százszor töltötték fel valakik a YouTube-ra, amely bár a törlési kérelmekre reagált, de a vád szerint csak későn. A Google tulajdonában álló videomegosztó végül belső vizsgálatot indított, és igencsak meglepő dolgok derültek ki. 

A YouTube illetékesei azt mondják, hogy a Pirate Monitor tavaly ősszel azzal bízott meg embereket, hogy hozzanak létre felhasználói fiókokat, és árasszák el azokat több száz jogvédett tartalommal, a fenti film mellett például a Zimmer Feri és a Csak szex és más semmi című filmekkel is.

Hirdetés

A feltöltők nyilatkozata szerint rendelkeztek a kapcsolódó szerzői jogokkal, de értelemszerűen ez nem fedte a valóságot. Amint megtörténtek a feltöltések, a Pirate Monitor eltávolítási kérelmeket adott be, majd beperelte a YouTube-ot. 

A Google tulajdonában álló cég szerint, ha a Pirate Monitor tényleg rendelkezik a kapcsolódó jogokkal, akkor a saját filmjei feltöltését követően követel pénzt a YouTube-tól - ha pedig nem rendelkezik a jogokkal, akkor egyszerűen csalást követett el a feltöltési munkák kiadásakor. Hamis fiókok üzemeltetése miatt így most a YouTube követel szerződésszegés miatti kártérítést. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.