Hirdetés

Már a bitcoin sem menti meg a tolvajokat, 9 év börtönre ítélték a Microsoft egyik volt mérnökét



|

Több mint 10 millió dollárnyi digitális pénzt lopott a Microsofttól egy korábbi mérnöke, 9 év börtönre ítélték.

Hirdetés

Az amerikai bíróság 9 év börtönbüntetésre ítélte a Microsoft egyik korábbi mérnökét, Volodymyr Kvashukot. A 26 éves, ukrán származású, rentoni lakos 2016 és 2018 között több mint 10 millió dollárnyi digitális pénzt lopott el a Microsofttól, és az összeget arra használta, hogy 1,6 milliós tóparti házat és 160 000 dolláros Teslát vásároljon magának. 

A szoftvermérnök alapvetően a Microsoft online kereskedelmi platformjának egyik tesztprogramját használta ki, többek között ajándékkártyákat lopott, és eladta azokat online.

Hirdetés

Ezt követően egy bitcoinos szolgáltatásban megpróbálta elfedni a vagyonának eredetét, majd átrakta a bankszámlájára. Az első 7 hónapban 2,8 millió dollárnyi bitcoint gyűjtött, a hamis adóbevallásokban pedig azt nyilatkozta, hogy rokontól kapta ajándékba. 

A Microsoft nyomozói végül összerakták a kirakóst, szembesítették vele a mérnököt, majd kirúgták. Kvashuk azt állította, nem akarta megkárosítani a cégét, hanem különleges projekten dolgozott a vállalatért. A mérnököt a börtön mellett 8,3 millió dollár megfizetésére is kötelezték, és a börtönbüntetés után valószínűleg deportálják is. A hatóságok felhívták a figyelmet, hogy ma már nem lehet csak úgy pénzt lopni a neten keresztül, és azt gondolni, hogy a bitcoin majd elrejti a dolgokat, és megússzák a bűnözők. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.