Hirdetés

Már a Gmail csatolmányainál is lehet Office-dokumentumokat szerkeszteni



|

Könnyebbé vált az Office-dokumentumok szerkesztése a Gmailben: immáron a csatolmányoknál, közvetlenül is elvégezhető a munka.

Hirdetés

A Google könnyebbé szeretné tenni az Office-fájlokkal folytatott munkát, ezért innentől kezdve engedélyezi az ilyen dokumentumok közvetlen szerkesztését a Gmailben, a csatolmányok résznél. Pontosan úgy, ahogy a Dokumentumok és Táblázatok alatt létrehozott fájloknál már jelenleg is lehetséges. 

Hirdetés

Eddig az Office-dokumentumokat a meglévő kompatibilitás ellenére importálni kellett a Google Drive-ra, és csak azután lehetett azokat módosítani. Az e-mailekhez csatolt fájlokat pedig kizárólag megtekinteni lehetett.

A mostani fejlesztéseknek köszönhetően a folyamat leegyszerűsödik, az Office-fájlok már a csatolmányok résznél megnyithatóak egyetlen kattintással, akár a Dokumentumokban. Ennek ellenére nem konvertálja át azokat a platform, az eredeti formátum marad meg a szerkesztés után is.  

Az eredeti levelekre a már frissített fájlokkal lehet válaszolni, szükségtelen letölteni és újra feltölteni azokat. Emellett egy új Macro Converter beépülő is készül a Google Workspace-hez, ami az Excel-makrók importálását segíti. A Dokumentumok pedig a fekvő és álló oldalak támogatása mellett a vízjeleket és a képek szöveg mögé helyezését is támogatja majd a jövőben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.