Hirdetés

Már titkosítva is üzengethetünk a Google csevegőjével



|

A Google Messages új funkciója hosszú béta időszak után került végre a felhasználók elé.

Hirdetés

A Google még novemberben jelentette be, hogy elkezdik tesztelni az Android Messages végpontok közti titkosítását. A funkció bevezetésével nem várják meg az Android 12 megjelenését, már most elkezdik aktiválni az Android felhasználók körében. 

Az újítás használatához nincs más dolgunk, mint bekapcsolni a chat funkciókat. Ha esetleg valamiért a titkosítás nem lenne garantált, az alkalmazás automatikusan visszatartja az üzenetet, de dönthetünk úgy, hogy elküldjük sms-ként.

Hirdetés

A Google egyébként a Signal Protokolt használja, így csoportos üzenetküldésnél nem működik a funkció. A titkosítás jelenlétét egy kis lakat ikon is jelzi a kijelzőn.

A végpontok közti titkosítás lényege, hogy az üzenetet, ne tudja harmadik fél elolvasni, csak a küldő és a fogadó fél rendelkezik azzal a titkosítási kulccsal, amivel vissza lehet fejteni az üzenetet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.