Hirdetés

Meg fogsz lepődni, hogy naponta hány órányi online kapcsolat kell a Windows 10 frissen tartásához



|

Érdekes felfedezésről számolt be a Microsoft az automatikus Windows update-ek kapcsán.

Hirdetés

Habár október óta már a Windows 11 is elérhető, a magas követelményeket támasztó gépigény és a kezdeti hiányosságok miatt továbbra is rengetegen tartanak ki a jó öreg Windows 10 mellett.

Sietségre pedig semmi ok, hiszen a Microsoft ígérete szerint a támogatás egészen 2025 októberéig biztosított, vagyis addig még biztosan megkapjuk a rendszeres frissítéseket. Ha viszont azt akarjuk, hogy a redmondiak automatikusan naprakészen tartsák nekünk a Windows 10-et, nem árt a nap egyharmadát online töltenie a gépünknek.

Hirdetés

Ezt nem más, mint David Guyer, a Windows Updates programigazgatója közölte a Microsoft IT-seknek szóló blogján. A szakember azt írja, hogy a felmérésük szerint a legtöbb, elavult Windows 10-verziót használó számítógép egyszerűen nem kapcsolódik elég ideig az internethez ahhoz, hogy megfelelően települjenek a frissítések.

A Microsoft szerint egy eszköznek minimum 2 órás folyamatos online kapcsolatra, majd összesen 6 órányi további internetes elérésre van szüksége a procedúra biztos befejezéséhez. A statisztikák alapján a már egyáltalán nem támogatott Windows 10 buildek fele olyan gépen fut, melyek nem teljesítik ezt az időt, a támogatott verziót futtató, viszont 60 napnál régebbi biztonsági frissítésekkel felvértezett gépek körében viszont csak 25% az ilyen PC-k aránya.

Így jelennek meg a túl kevés ideig csatlakoztatott eszközök a Microsoft Intune menedzsment-programban. Forrás: Microsoft

A redmondiak ebből arra következtetnek, hogy a frissítésben lemaradó vállalati gépparkok egyszerűen nincsenek elég időt online, így azt tanácsolják az IT-seknek, hogy éjszakára se kapcsolják ki a PC-ket, illetve, hogy tudatosítsák a felhasználókban a netes kapcsolat, a frissítések és a biztonság közötti összefüggést.

Alapvetően persze evidens, hogy az online update-ek csak neten keresztül tudnak települni, az viszont nem hangzik jól, hogy a Windows 10-nek egy teljes műszakra van szüksége a feladat elvégzéséhez. Arról nem is beszélve, hogy a globális felmelegedés ellen folytatott harcban visszatetsző lehet egész éjjel járatni a vállalati gépparkokat, csak hogy frissülhessen a Microsoft operációs rendszere.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.