Hirdetés

Megépítették a működő Pokédexet, ami még a plüss pokémonokat is felismeri



|

Naná, hogy ez is a ChatGPT-nek köszönhetően jött létre!

Hirdetés

A '90-es évek gyerekei számára az egyik legmenőbb kütyü egyértelműen a Pokédex volt, ami nemcsak hogy automatikusan felismerte a különböző zsebszörnyeket, de még beszélt is, így nemcsak a kijelzőn jelentek meg az információk, hanem hallottuk is a különleges robothangot. Az elmúlt 30 évben sokan sokféleképpen próbálták már viccesen visszahozni ezt a kütyüt, volt például aki klasszikus Pokémon játékok futtatására alkotta újra, de valóban működő hardver nem született. Mostanáig.

Az abe's projects YouTube csatorna házigazdája még csak 8 hónappal ezelőtt kezdett furcsa DIY projektekről videót készíteni, de ez idő alatt hackelt már meg GameCube-ot, hogy DualShock 4 kontrollerrel irányíthassa, portolt játékokat Gameboy Advance-ra, most pedig elkészítette a világ első működő Pokédexét.

Hirdetés

A természetesen 3D nyomtatással készülő eszközbe elrejtett egy kamerát, ami gombnyomásra készít egy képet, majd megkéri a ChatGPT-t, hogy legyen kedves ezt összevetni az ismert pokémonok listájával, és megmondani, hogy melyik lényről is van szó. Ezt követően nemcsak kirajzolja a felismert pokémont a kütyü, de az animéhez hasonlóan beszél is.

Ez így három mondatban összefoglalva viszonylag egyszerűnek tűnik, de ahogy a videóból is kiderül, egy kifejezetten komplex projektről van szó, ami rengeteg tervezés, nem kevesebb programozást, és még több debugolást igényelt. Cserébe a kütyü egész ügyesen felismeri nemcsak a szobrokat és figurákat, de a plüssöket és képeket is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.