Hirdetés

Meghackelt Windows 10-es témák lophatják el a Microsoft-fiókod belépési adatait



|

Olyan egyedi témák terjednek a Windows 10-hez, amelyek a felhasználók Microsoft-fiókjaihoz tartozó infókra pályáznak.

Hirdetés

A Windows 10 egyedi témákkal is feldobható, melyekből rengeteget találni a neten. A gond az, hogy mint kiderült, a Windows 10 témagyártó funkciójában van egy hiba, amin keresztül a hackerek sikeresen tudják módosítani úgy a témákat, hogy azok telepítés után ellopják a felhasználók Microsoft-fiókjához tartozó felhasználónevet és jelszót. Ez fel sem tűnik az embereknek, ugyanis a bejelentkezési oldalt másolták le a támadók, vagyis nem az igazi belépési oldalra gépelik be az áldozatok az adataikat. A dolog pedig azért sem volt gyanús, mert sok hiteles téma telepítése után is újra be kell jelentkezni. 

Hirdetés

A támadók egyébként nem is magát a jelszót, hanem a jelszó hash-t lopják el, és ez alapján másodpercek alatt fel tudják a fiókokat törni. A sérülékenységet felfedező Jimmy Bayne állítólag értesítette a Microsoftot is a dologról, de a cég nem akar változtatni a funkción. Vagyis a gond egyszerűen az, hogy a hackerek visszaélnek a lehetőségekkel. 

Innentől kezdve pedig a felhasználók dolga és felelőssége, hogy távol tartsák magukat a kártékony Windows 10-es témáktól. A szakértők szerint az átlagemberek számára az a legjobb, ha teljesen hanyagolják az egyedi témákat, de ha már mindenképp letöltenek ilyesmit, ajánlott csakis hivatalosat választani. Érdemes továbbá bekapcsolni a kétlépcsős hitelesítést a fiókokhoz és jelszókezelőt is használni

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.