Hirdetés

Megint adna olcsó iPadet a népnek az Apple, fontos lépésre szánta el magát ezért



|

Jelentős változtatást történhetett az iPad gyártási folyamatában.

Hirdetés

Előzetesen ugyan voltak arról szóló pletykák, hogy az Apple az idén ősszel is tart egy kifejezetten iPadeknek szóló bemutatót, ám ennek óriási felsülés lett a vége, mivel a cupertinóiak végül csak egy jóárasított Apple Pencil okostollal rukkoltak elő, a táblagépek kínálatában pedig minden maradt a régiben.

Így aztán az iPad-modellcsalád legnépszerűbb darabja, a belépő szintű iPad esetében is kimaradt a frissítés, ami azt jelenti, hogy a vásárlóknak továbbra is a 2021-ben debütált 9. generációs, vagy a 2022 ősze óta forgalmazott 10. generációs modellel kell beérniük. Jövőre azonban esedékes lehet a ráncfelvarrás, melynek kapcsán már megkezdődhetett a mozgolódás a színfalak mögött.

A NikkeiAsia ugyanis a saját értesüléseire hivatkozva arról számolt be, hogy az Apple Vietnamba szervezte ki a belépő szintű iPad termékfejlesztési erőforrásait. Ez alapvetően a Kínától való függetlenedést szolgálhatja, a folyamat viszont továbbra is a kínai BYD közreműködésével zajlik, amely kulcsszerepet játszik a táblagép összeszerelésében.

Hirdetés

A jelentés alapján a termék bevezetéséhez köthető fejlesztési erőforrások (NPI - New Product Introduction) kerültek kihelyezésre. Az NPI-szakaszban az Apple szorosan együttműködik a beszállítókkal az új eszközök dizájnjának tervezésében, biztosítva, hogy azok valóban legyárthatók. A vietnami átszervezés azért fontos lépés, mert az almás cég még sosem bízta a helyi partnereire egy ilyen horderejű termék NPI-erőforrásait.

A NikkeiAsia úgy tudja, hogy az új belépő szintű iPad 2024 második felében kerül bemutatásra, ami egy őszi megjelenésre utal, összhangban a tablet korábbi kiadásainak leleplezésével. A cikk ugyan nem tartalmaz utalásokat a 11. generációs iPad fejlesztéseire vonatkozóan, de az új modell nagy valószínűséggel nem hoz majd radikális átalakulást, mivel az aktuális modell már végrehajtotta azt a régi, ujjlenyomat-olvasós dizájn lecserélésével.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.