Hirdetés

Mindenki megnyugodhat, jönnek a lábak Mark Zuckerberg metaverzumába



|

Sokat kritizált hiányosságot pótol a Meta a Horizon Worlds platformban.

Hirdetés

Tegnap lezajlott a saját metaverzumot építő közösségi médiabirodalom, a Meta nagyszabású őszi műsora, amelynek sztárja a Meta Quest 2 Prémium headset volt. A Facebookot, az Instagramot és a WhatsAppot is birtokló vállalat azonban nemcsak az 1500 dolláros eszközzel igyekezett bekerülni a hírekbe, hanem egyéb újdonságokkal is.

Ezek közül az egyik, hogy a Meta-féle metaverzum központi platformja, a Horizon Worlds pótol egy sokat kritizált hiányosságot, és lábakat ad az avataroknak.

Eddig ugyanis ezek hiányoztak az afféle virtuális homokozóként működő, számos lehetőséget (játék, szórakozás, társas interakció) kínáló szolgáltatásból, ami az egyik oka annak, hogy sokan kissé túl szimplának (kevésbé finoman kifejezve: gagyinak) tartják az élményt. A Horizon Worlds felhasználói eddig lebegő torzókat láthattak, mivel a rendszer nem volt képes megtippelni a lábak pozícióját.

Hirdetés

A Meta azonban mesterséges intelligencia bevetésével kiküszöbölte a dolgot, amit Mark Zuckerberg a saját, sima járású avatarjával bizonyított a Meta Connecten. A vezető azt is elmondta, hogy véleménye szerint a jövőben az avatarok kulcsfontosságúak lesznek az önkifejezésünkben, arra viszont nem tért ki, hogy pontosan mikor kapnak lábakat a Horizon Worlds felhasználói. Később érkezik egy Avatar-bolt is, ahol valódi pénzért lehet majd kiegészítőket vásárolni a virtuális alteregókhoz.

Az utóbbi hetekben egyébként többször is a címlapokra került a platform, de nem úgy, ahogy Zuckerbergék szerették volna. Először magát a CEO-t nevette ki az internet, miután egy kétezres évek videojátékait idéző szelfit posztolt a Horizon Worldsből, nemrég pedig kiszivárgott, hogy még a Meta saját alkalmazottait is fenyegetéssel kell rávenni a több milliárd dollárt felemésztő szolgáltatás használatára.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.