Hirdetés

Módosított kannabisz győzheti le a rákot



|

Itt vannak az első bizonyítékok, amelyek alapján a kannabisz képes megölni a ráksejteket is, nem csak a tüneteket kezelni.

Hirdetés

Erősen megoszlanak a szakemberek véleményei a rákos megbetegedésekkel kapcsolatban, hiszen míg egyesek szerint a lelki okok és tényezők megoldása is elkerülhetetlen, addig mások kizárólag a biológiai és kémiai oldalra fókuszálnak. Ez utóbbi terén pedig nagy áttörést jelenthet a kannabisz, konkrétan a kannabidol (CBD), amiről már többször dokumentálták, hogy képes a rákbetegségek tüneteinket kezelésére. Most olyan bizonyítékokat publikáltak a Newcastle-i Egyetemen, amelyek alapján a rák gyógyítására is használható a CBD, ugyanis megtámadja a ráksejteket. 

Hirdetés

Egy hároméves kutatás során módosított kannabisz segítségével pusztítottak el bizonyos típusú ráksejteket, miközben más sejtekben nem okoztak kárt. A módosított rész kevesebb mint 1 százalék THC-t tartalmaz (a THC miatt okoz a kannabisz olyan hatást, amilyet), miközben CBD-ből nagyon sokat. 

A következő lépésben tovább tesztelnek más típusú ráksejteken is, és remélik, hogy a hatóságok is komolyan veszik majd a kannabisz szerepét a gyógyításban, és nem csak veszélyes illegális drogként tekintenek arra. A mostani az egyik első olyan kutatás volt, amely bizonyította, hogy a CBD ráksejtek elpusztítására is alkalmas, az alacsony THC miatt pedig kevés a valószínűsége a mellékhatásoknak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.