Hirdetés

Nagyon fejlődött a leghasznosabb magyar bringás alkalmazás



|

Egy éves születésnapját ünnepli a hazai fejlesztésű Kerékpárosbarát app.

Hirdetés

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) tavaly augusztusban tette elérhetővé a Kerékpárosbarát alkalmazást, amely iOS-en és Androidon is segíti a gurulás szerelmeseit. Már az app első verziója is rengeteg hasznos információt tartalmazott a szervezet által minősített vendéglátó-és szálláshelyekről, szervizelési pontokról és biztonságos kerékpártárolókról, azóta pedig tovább bővült a program repertoárja.

Az egy éves születésnapját ünneplő alkalmazás fejlesztői most közleményben meséltek az eddigi fejlesztésekről, a szolgáltatás jövőjébe is bepillantást engedve.

Hirdetés

Az országszerte több mint 700 taggal bíró Országos Kerékpárosbarát Hálózatra épülő appba időközben bekerült egy keresőmotor, és már nagyjából száz útvonal között válogathatnak a bringások, 12 ezer vízvételi hely pontos kijelzésével. Ami pedig hosszabb távon is gondoskodik az információk aktualizálásáról, az a felhasználó bejelentések lehetősége.

"Ezeknek a felhasználói bejelentéseknek köszönhetően az e-bike töltők, pihenőhelyek, közmosdók és egyéb hasznos információk köre is folyamatosan bővül, de továbbra is mindenkit biztatunk, hogy használja ezt a funkciót, hogy minden bringás pont felkerüljön a térképre."

- mesélte a funkcióról Coates Ádám, a kerékpárosbarát hálózat projektvezetője. Coates a jövőt illetően elárulta, hogy továbbfejlesztik a Kerékpárosbarát alaptérképét, valamint lehetővé fogják tenni a feltöltött útvonalaink követését is. Ez az követő funkció pedig elérhető lesz útvonalfeltöltés nélkül is, tehát ha például az alaptérképre helyezzük az OSM Kerékpárutak rátétréteget, és bekapcsoljuk a "követés" funkciót, az ország bármelyik kerékpáros útvonalán végigtekerhetünk majd.

A vezető ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a Kerékpárosbarát továbbra sem tartalmaz útvonaltervezőt, amit a kis költségvetés és a feladat összetettsége miatt egyelőre nem is terveznek megvalósítani. Cserébe viszont idővel kapunk egy olyan funkciót, amellyel a csoportos bringázások alkalmával a csoport tagjai látni fogják egymás helyzetét a térképben, könnyebbé és biztonságosabbá téve a közös tekerést. Ezenfelül pedig az alkalmazás több információt közöl majd a szolgáltatókról, így a szálláshelyeken például a biciklimosási és az e-bike töltési lehetőségek is feltüntetésre kerülnek.

Ha pedig az őszre még nincs programod, a MAKETUSZ a kerékpározás, a kerékpárosbarát hálózat és az alkalmazás népszerűsítése érdekében szeptember közepére meghirdeti a Kerékpárosbarát hétvégét, amikor a kerékpárosok számára szolgáltatói kedvezmények lesznek igénybe vehetőek, országszerte szerveződő túrákkal egyetemben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.