Hirdetés

Nagyon kellenek az LG kijelzők az Apple-nek



|

Minimum 1,7 milliárd dollárt pumpált az LG OLED-kijelzők gyártásába az Apple.

Hirdetés

Május végén röppent fel a hír először, hogy az LG Display 4 billió dél-koreai wont (3,5 milliárd dollár) fektet egy új OLED-gyárba, amely okostelefonokhoz készítené a paneleket. A legutóbbi jelentés alapján azonban a cég újabb 9,6 billió wont (8,5 milliárd dollár) pumpál az OLED-gyártásba. 

Hirdetés

A befektetés összege alapból kissé problémás, ugyanis az LG Displaynek nincs 9,6 billiónyi készpénztartaléka, csupán nagyjából 7 billió. Vagyis biztos, hogy igazak a korábbi pletykák, amelyek szerint az Apple is beszállt az LG befektetéseibe. 

A szakértők szerint minimum 1,7 milliárd dollárt fektetett az Apple az LG OLED-kijelzőibe. Az együttműködést egyelőre egyik fél sem ismerte el hivatalosan, de az iparági megfigyelők szerint nem vágott volna ekkora fejlesztésekbe az LG, ha nem állapodtak volna már meg az Apple-lel. 

Az Apple az iPhone 8-ba már OLED-kijelzőt tesz, azonban igen komoly alkatrészhiánnyal nézett szembe. Ezt szeretné elkerülni a jövőben, és állítólag a mostani befektetés eredményeként egy teljes gyár kizárólag az iPhone készülékekhez termeli majd a paneleket. 

Ha minden igaz, akkor a jövőben az iPhone-ok OLED-kijelzőit a Samsung Display mellett az LG Display és maga az Apple gyárthatja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.