Hirdetés

NFT-vel, fagyival és felhőkarcolóval ünnepelte a Microsoft a Windows 11 megjelenését



|

Igyekeznek megdolgozni a pénzükért a redmondi marketingesek.

Hirdetés

Október 5-én hivatalosan is elérhetővé vált a nyár elején bemutatott Windows 11, s ha nem is sikerült bakimentesre a megjelenés, összességében egész nyugis rajtot produkált az operációs rendszer új generációja.

A célközönség nagy részének persze valószínűleg időbe telik majd, mire elszánják magukat a frissítésre, hiszen a Kaspersky tavaszi felmérése szerint a windowsos tábor 22 százaléka továbbra is a 2009-ben megjelent Windows 7-et használja. A Microsoft ezért mindent elkövet a Windows 11 hírének elterjesztéséért, ami néhány egészen érdekes marketingakciót szült.

Hirdetés

Az egyik ilyen az "Elevenation" (játék a 11-et takaró "eleven" angol szóval) nevű "6D-s zenei élmény" volt, melynek keretében nem csak népszerű előadók (Tate McRae, Allen Stone) léptek fel, de még egy NFT-t, vagyis nem helyettesíthető tokent is piacra dobtak.

A blokklánc-alapú technológia lényegében egy pénzért adható-vehető virtuális javat takar, és az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségre tesz szert: NFT formájában árvereztek már például mémeket, YouTube-videót  és Banksy-festményt is, s egyelőre nem is látszik, hogy a közeljövőben vége szakadna az őrületnek.  

Rejtély, hogy a Microsoft miért gondolta, hogy pont egy Windows 11 NFT hiányzik a világnak, de akit lázba hozott a dolog, az a tegnapi online eseménnyel rárepülhetett a lehetőségre.

A Windows 11 körül csapott felhajtás persze nem merült ki ennyiben. A New Yorki-i Mikey Likes Ice Cream céggel összefogva a redmondiak még Windows 11-témájú ingyen fagyit is osztogattak, a világ legmagasabb felhőkarcolója, a dubaji Burdzs Kalifa pedig Windows 11-es kivilágítást kapott:

S ha már az épületeknél tartunk, természetesen a Time Square sem maradt ki a rajtból, ahol egy látványos animáción elevenedett meg a Windows 11 háttérképe:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.