Hirdetés

Nincs elég pénz a Metánál, elkaszálhatták a cég dupla kamerás okosóráját



|

Állítólag költségvetési okokból nem valósulhat meg a kütyü, melyet a csukló mozgásával is irányíthattunk volna.

Hirdetés

Tavaly több pletyka is szárnyra kapott az időközben Meta Platformsszá átvedlett Facebook okosórájáról, amely egy lecsatolható másodlagos kamerával szolgálta volna azokat, akik az életük minden pillanatát meg akarják osztani a nagyvilággal. Ősszel még egy fotó is kiszivárgott a termékről, így szinte biztosnak tűnt, hogy előbb-utóbb leleplezik.

A Bloomberg nemrég megjelent cikke viszont egy belsős forrásra hivatkozva azt írja, hogy a Meta váratlanul leállította a metaverzumos technológiákért felelős Reality Labs berkein belül folyó fejlesztést.

Hirdetés

A "Facebook Watch" elkaszálására állítólag költségvetési okok miatt került sor, a Meta viszont több csuklón hordható eszközön is dolgozik helyette, melyekben visszaköszönhetnek a termék funkciói, így az ún. elektromiográfia is, melynek révén a csuklónk mozgatásával kezelhettük volna az órát. A Bloomberg még egy képet is szerzett a prototípusról, ami a tavaly kiszivárgott renderhez hasonló dizájnról árulkodik:

Forrás: Bloomberg

A hírügynökség értesülései szerint maga az óra teljesen eltávolítható a szíjról, a 12 megapixeles másodlagos kamerája pedig a tokozás alján helyezkedik el, így a szétszereléssel lényegében egy miniatűr hordozható felvevőt kapunk. Az előlapon egy 5 megapixeles szenzor segíti a képek rögzítését, a szoftveres fronton pedig olyan alkalmazásokat kaptunk volna, mint a Spotify, a WhatsApp, vagy a dedikált Instagram Stories-app. A Meta órája elvileg 18 órás üzemidőt kínálna, WiFi, GPS és eSIM-alapú hálózati kapcsolattal.

Ha hihetünk a Bloomberg forrásának, a 349 dolláros árral és 2023-as megjelenéssel tervezett kütyühöz nem készült saját alkalmazásbolt, a felhasználók ehelyett Facebook-profiljukon keresztül menedzselhették volna az appokat, míg az eszköz a ma már kötelezőnek számító aktivitáskövetési és pulzusmérési funkciókat is megkapta. Végezetül a cikk szerint a Meta egy AR (kibővített valóság) szemüveg fejlesztését is leállította, amelyen már három éve dolgoztak. A napokban egy másik jelentés is napvilágot látott, mely szerint a Mark Zuckerberg vezette vállalat a 2018-ban piacra dobott Portal videotelefonok forgalmazását is korlátozni fogja.

A megszorító jellegű intézkedésekre azt követően került sor, hogy a saját metaverzumot építgető Meta vezetősége egy áprilisi befektetői tájékoztatón ígéretet tett a költségek 3 milliárd dolláros csökkentésére. A metaverzumos projekt ugyanis nagyon viszi a pénzt, miközben a vállalat fejőstehenének minősülő Facebook bevételeit a fiatal felhasználók elszivárgása és az Apple követés ellenes megoldása is tépázza.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.