Hirdetés

Olyan területen hozhat fejlődést az iPhone 16 Pro, amihez évek óta nem nyúlt az Apple



|

Számos helyzetben lehet hasznos ez a fejlesztés.

Hirdetés

Őszhöz közeledve egyre sűrűsödnek a várhatóan szeptemberben debütáló iPhone 16 szériával kapcsolatos pletykák, a rajtot pedig most az Apple is izgatottan várhatja, a legutóbbi pénzügyi beszámoló kiábrándító számai alapján ugyanis nem valami izmos a kereslet a jelenleg forgalmazott iPhone 15 modellcsalád iránt.

A fordulathoz persze az kell, hogy az utódok érdemi fejlesztéseket tartogassanak, ezek egyike pedig egy apró, de annál fontosabb előrelépést hozhat a drágább iPhone 16 Pro és feltehetőleg az iPhone 16 Pro Max képességeit illetően.

Hirdetés

Ezúttal egy ismertnek számító kínai forrás, Instant Digital osztotta meg az értesülését, mely szerint az iPhone 16 Pro 20 százalékkal fényesebb kijelzővel debütál majd. A jóslat az általános SDR fényerőre, vagyis a nem-HDR tartalmak megtekintése során elérhető maximális értékre vonatkozik, amit az Apple utoljára a 2021 őszén kiadott iPhone 13 Pro és Pro Max modelleknél emelt meg, a jelenlegi 1000 nitre tornázva a maximumot.

Egy 20 százalékos emelés tehát 1200 nit csúcsfényerőt jelentene, míg a nagy dinamikatartományú tartalmak megtekintésekor elérhető, jellemzően csak a kijelző kisebb részeire érvényes HDR csúcsfényerő maradna a jelenlegi, 1600 nites szinten. Ha tehát Instant Digital nem téved, az Apple azon a területen fejleszti a maximális fényerőt, amire jóval többször szorulhatnak rá a felhasználók, például amikor egy nyári napon, a szabadban szeretnénk minél magasabbra húzni a világítást.

Ugyanakkor nem árt hozzátenni, hogy az információt megszellőztető szivárogtató kissé vegyes sikerrátával dolgozik: korábban több jóslata sem vált be, mindazonáltal számos esetben jelezte pontosan az Apple terveit a sárga iPhone 14-től az iPhone 15 és 15 Plus érdesített üveg hátlapján át az új  iPad Pro nanotextúrás kijelzőjéig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.