Hirdetés

Virtuális jogosítványt is támogathat az Android R és a Snapdragon 865



|

A Snapdragon 865 és 765 egyaránt támogatják majd az Android R részeként érkező Android Identity Credential API-t, ami virtuális igazolvánnyá teheti a mobilunkat.

Hirdetés

Sok érdekességet fedett fel az idei Snapdragon Tech Summiton a Qualcomm, és többek között azt is elárulta, hogy az új Snapdragon 865 csúcslapka és a középkategóriás Snapdragon 765 chip támogatják majd a virtuális igazolványokat az Android Identity Credential API-n keresztül. 

Hirdetés

Ezek lesznek az első mobilos lapkák, amelyek effajta támogatást kapnak. Ehhez az Android R rendszerre lesz szükség, és az ilyen chipekkel szerelt okostelefonok egyben már virtuális jogosítványok vagy virtuális személyi igazolványok is lehetnek. 

Ezt az API-t egyébként még tavasszal fedezte fel az XDA, de már több éve várják a szakértők, hogy a mobilpiac megpróbálkozik majd a virtuális igazolványokkal. 

A jelek szerint ehhez jövőre jön el az idő, és Androidon rendszeresen egy szabványosított keretrendszer segít majd abban, hogy a jövőben már magunk azonosítására is mobilt használhassunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.