Hirdetés

Rágyúr a biztonságra az Android P



|

A háttérben futó appok többé nem férhetnek hozzá a kamerához - ez jó hír, de gondot is okozhat.

Hirdetés

Bár az Android P még bőven fejlesztés alatt áll, egyre több a hír róla. Most például kiderült, hogy sokat tesz majd a felhasználók biztonságáért. Az Android P-ben ugyanis a háttérben futó, tétlen appok többé nem férhetnek hozzá a kamerához. Ez jó hír, de gondot is okozhat. 

Hirdetés

A korábbi Android rendszerekben a háttérben futó appok használhatták a kamerát, erről pedig nem is kellett, hogy értesítsenek minket. Természetesen a fejlesztők ezzel visszaélhettek, és akár egész nap filmezhettek a készülékünkkel, a tudtunk nélkül. A folyamatot el tudják rejteni úgy, hogy a kamera keresőjét 1 pixelesre kicsinyítik, ezzel gyakorlatilag észrevehetetlenné teszik, és zárolt kijelző mellett is használhatják (mindez a lenti videón látható). 

Az Android Oreo már fejlődött ilyen téren, ugyanis a háttérben futó appnak értesítést kell kiírnia, ha aktívan használja a kamerát. Az Android P egy lépéssel ennél is előrébb jár majd. 

Gondot jelenthet viszont, hogy a lopásvédelmi funkciókkal rendelkező appok általában videókat és képeket rögzítenek, ha a készüléket valaki ellopottnak jelenti. A legtöbb akkor kezd filmezni, ha helytelen jelszót adnak meg több alkalommal is. Az Android P újítása ezt a funkciót ellehetetlenítheti, vagy megnehezítheti. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.