Hirdetés

Rászálltak az amerikai kórházakra a zsarolóvírusok



|

Egészségügyi intézmények ellen ekkora támadást talán még nem is hajtottak végre Amerikában: 400 kórházat bénítottak meg zsarolóvírusokkal.

Hirdetés

Hatalmas támadáshullámot indítottak a hackerek az amerikai kórházak ellen, zsarolóvírusok segítségével ugyanis több mint 400 kórház számítógépes rendszerét bénították meg. Az orvosok és az ápolók így a jelentéseket, recepteket és útmutatókat is csak kézzel tudták megírni.

A hackerek kifejezetten a Universal Health Services klinikáit vették célba, a szolgáltató több mint 35 ezer fős személyzettel rendelkezik Amerikában. Bár a szolgáltató nem árult el részleteket, csak IT-hibákat emlegetett, a jól értesült források szerint egyértelműen zsarolóvírusok bénították meg a rendszereket.

Hirdetés

Természetesen a támadók váltságdíjat követelnek ezekben a helyzetekben, azzal az ígérettel, hogy ha megkapják a kért összeget, akkor feloldják a gépek és adatok zárolását. 

Sajnos a hackerek egyre gyakrabban és egyre kiterjedtebben támadják az egészségügyi intézményeket, és volt már olyan eset is, hogy emiatt meghalt egy ember

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.