Hirdetés

Sikerült egy robotkézzel végigjátszani a Super Mario Bros. első pályáját



|

A 3D nyomtatással készült eszközzel meglepően ügyesen lehet használni a NES kontrollerét.

Hirdetés

Érdekes tudományág a puha robotika, ugyanis az ezen a területen dolgozó kutatók képesek olyan hajlékony, felfújható robotokat megalkotni, amelyeket elektromosság helyett vízzel vagy éppenséggel levegővel hajtanak meg. Emiatt pedig számos felhasználási területük lehet az ilyen szerkezeteknek, azonban nagy kihívást jelent a folyadék megfelelő kezelése a robot mozgatásához, ám nemrég fontos áttörést sikerült elérni ezen a téren is.

Hirdetés

A Marylandi Egyetem kutatóinak 3D nyomtatással sikerült létrehozniuk egy olyan puha robotkezet, aminek a korábbi megoldásokkal ellentétben nem kell külön-külön mozgatnia az ujjait, mivel az integrált tranzisztoroknak köszönhetően elegendő egyetlen input a működéséhez. Az újfajta szerkezettel pedig kevesebb mint 90 perc alatt sikerült is teljesíteni a legendás Super Mario Bros. első pályáját.

A játék során az alacsony nyomás hatására egy ujj azt a gombot nyomta meg a kontrolleren, amivel Mariót mozgásra lehet bírni, míg a magas nyomás az ugrással volt összeköttetésben. Az irányítás pedig egy programra volt bízva, amely magától váltogatott a nyomások és a kikapcsolt állapot között.

Vajon mikor számolhatunk be majd arról, hogy valaki a Dark Soulsnak esett neki egy ilyen robotkézzel?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.