Hirdetés

Sokkoló számok: az életünk negyedét képernyők előtt éljük



|

Egy átlagos internetező az év több mint 27 százalékát monitor és okostelefon előtt tölti, vagyis egy évből 100 napot csak kijelzőt bámulunk. Az elmúlt évtizedek legnagyobb egészségügyi, mentális katasztrófájának szélén táncol az emberi társadalom. 

Hirdetés

A We Are Social és a Hootsuite kiadták a Digital 2019-es jelentésüket, amelyből kiderült, hogy egy átlagember ma az életének több mint negyedét online, képernyőket nézegetve éli. 

Hirdetés

A számokat megvizsgálva: egy ember ma átlagosan 6 óra 42 percen keresztül online (és néz valamilyen kijelzőt), ennek a felét pedig mobilon tölti el. Ez soknak hangzik, azonban még sokkolóbb, ha kivetítjük az egész évre. Egy átlagos internetező ma egy év alatt több mint 100 napon át csak kijelzőket bámul, vagyis képernyők nézegetésével töltjük az évünk több mint 27 százalékát. 

Amerikában az átlag 6 óra 31 perc, a csúcsot a Fülöp-szigetek képviseli, napi 10 óra 2 perc képernyő-nézegetéssel. A helyzet Japánban a legmérsékeltebb, ott csak 3 óra 45 perc ez az átlagérték. 

Tavalyhoz képest egyébként enyhe javulás látható (tehát csökkenés), ami arra utal, hogy az Apple és a Google digitális jólléti kezdeményezései talán hatnak az emberek egy részére. 

Kiderült az is, hogy az internetező felhasználók száma napi szinten több mint egy millió emberrel emelkedik. Emellett már 5,1 milliárd embernek van mobilkészüléke. A Digital 2019 nem egy kiragadott statisztikával dolgozott, hanem a GlobalWebIndex, a GSMA Intelligence, a Statista, a Locowise, az App Annie és a SimilarWeb adatbázisával. 

A szakértők szerint itt az ideje, hogy sokkal alaposabban megvizsgálják, milyen egészségügyi és lelki hatásai vannak a képernyő előtt töltött idő hosszának és milyenségének. A képernyőidő az új cigaretta, és az elmúlt évtizedek legnagyobb egészségügyi, mentális katasztrófájának szélén táncol az emberi társadalom. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.