Hirdetés

Szenzor nélkül is beállítja az automatikus fényerőt a Samsung



|

Fényérzékelő szenzor nélkül is képes már a Samsung arra, hogy automatikusan állítsa az okostelefonok fényerejét.

Hirdetés

A legtöbb modern okostelefon előlapján van környezeti fényérzékelő, aminek a segítségével a rendszer azonnal megállapítja, hogy mennyire világosra kell állítania a képernyő fényerejét. Esti fények mellett egészen alacsony fényerő is elég ahhoz, hogy jól lássuk a tartalmakat, és így a vakító erősséget is elkerüljük. Odakint, a napon persze a lehető legmagasabb fényerőre van szükség. 

Hirdetés

Az olcsó okostelefonokon nincs fényérzékelő szenzor, vagyis automatikus fényerő-állítás sem. 

A Samsung azonban kiadott egy frissítést a Galaxy J8-hoz, ami megoldja ezt a feladványt. Az előlapi kamerával minden egyes alkalommal képet készít, amikor valaki bekapcsolja a képernyőt. A szelfi nem marad meg, a rendszer csak a környezeti fényviszonyok felmérésére használja. Az információk alapján pedig magától állítja be a fényerőt. 

Ez a megoldás olcsóbb, mint egy dedikált szenzor használata (főleg már leszállított termékeknél), de persze messze nem olyan hatékony, hiszen mozgás közben nem reagál a képernyő a változásokra. Ennek ellenére érdekes és szokatlan szoftveres megoldás egy hardverproblémára (vagyis inkább hardverhiányra az olcsó eszközöknél). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.