Hirdetés

Szomorú pillanat: végleg megszűnik az ICQ



|

A 28 éve futó chatszolgáltatás orosz üzemeltetője nem kívánja tovább fenntartani.

Hirdetés

A '90-es és 2000-es években még csak épphogy lehetőségünk nyílt online üzeneteket küldeni egymásnak. A fiatalok nagy része az 1999-ben debütált MSN Messengeren (majd Windows Live Messengeren) lógott, a gamerek és geekek az 1995-ös mIRC-t választották, videós beszélgetésekben pedig a 2003-ban indult Skype segített minket.

Az első, világszerte nagy népszerűségnek örvendő szolgáltatás azonban az 1996-ban indult ICQ volt, aminek az adott igazán nagy lendületet, mikor az AOL 1998-ban felvásárolta. Aztán idővel áttért mindenki Viberre, WhatsAppra, Facebook Messengerre, vagy a rendszerek beépített üzenetküldőjére, és a korábban népszerű programok háttérbe szorultak.

Hirdetés

Az ICQ ma is üzemel, az orosz VK vette meg 2010-ben, ám most bejelentették, hogy június 26-án lekapcsolják, és azt javasolják a felhasználóknak, hogy nézzenek más alternatívák után. Nem keletkezik nagy űr a helyén: igazából semmi olyat nem tudott, amit más üzenetküldők ne tudnának, úgyhogy legfeljebb azoknak fog igazán hiányozni, akik kedves emlékeket őriznek vele kapcsolatban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.