Hirdetés

Szórakoztató játékkal bizonyítja a Google, hogy ért az MI-hez



|

Könnyen belecsúszhat egy fél órácska a Google új, MI-generálta kártyajátékába.

Hirdetés

Tegnap lezajlott a Google 2023-as I/O fejlesztői konferenciája, amely a pletykákat beigazolva leleplezte a Pixel 7a és a Pixel Fold mobilokat, valamint az új Pixel Fold táblagépet is. De mivel manapság a mesterséges intelligencia az igazán forró téma, természetesen ez sem maradt ki a repertoárból, és egy sor MI-fejlesztést is bejelentett a keresőóriás.

A műsor legszórakoztatóbb attrakciója azonban kétségtelenül az az új kártyajáték, amit házon belül megalkotott generatív algoritmusokkal hoztak létre, s amit most bárki ingyen próbálhat ki a weben keresztül.

Hirdetés

A flip.withgoogle.com címen található I/O Flip alapvetően egy szimpla móka, amelyben 2 játékos méri össze az erejét, akiknek 3-3 kártyájuk van, rajtuk különböző karakterekkel. Ezek különböző elemeket (pl. tűz, víz) testesítenek meg, s egy kő/papír/olló-szerű séma alapján képesek kiütni egymást. A győztes az, aki az ellenfél legalább két kártyáját legyőzi a saját paklijával.

A csavar a dologban, hogy a paklikat rajzostól-szövegestől-statisztikástól a mesterséges intelligencia generálja, miután az indításkor kiválasztunk magunknak egy kasztot (pl. mágus, pilóta, tündér) és egy poénosan megfogalmazott különleges képességet (pl. asztrológia, kamusírás, csuklás). A rendszer ezek alapján 12 harcost készít a Google saját kabaláival (Dash, Sparky, Android és Dino), a csatákba viszont csak hármat vihetünk magunkkal belőlük.

A keresőóriás fejlesztői blogjából kiderül, hogy mindehhez az MI-alapú Muse és a DreamBooth képgenerátorokat, valamint a PaLM API szöveggenerátort használták, melyeket aztán olyan hagyományos fejlesztői eszközökkel ötvöztek, mint a Flutter, a Dart, a Firebase vagy a Google Cloud. Az eredmény kifejezetten jól mutat, a szerkesztőségi tapasztalatunk alapján pedig egy időre be is tudja szippantani az embert, hosszabb távon viszont azért ennél izgalmasabb tételeket is tartogat deck building műfaj.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.