Hirdetés

Tényleg mindenképpen képernyőfotókat fog készíteni minden tevékenységedről a Windows?



|

A felmerült biztonsági aggályok miatt a Microsoft változtatásokat tervez a Recall kapcsán.

Hirdetés

A Microsoft a Copilot Plus PC-k részeként mutatta be nemrég a Recall funkciót, ami a szakértők egyből "adatvédelmi rémálomnak", sőt egyesek egészen odáig merészkedtek, hogy az adatbiztonsági állapotokat a tíz évvel ezelőtti szintre löki vissza. Nyilván maguk a felhasználók is kiakadtak, sokan rögvest egy kémprogramként kezelték a Recallt, amelynek lényege az, hogy a Windows a rendszer működése során szinte minden másodpercben készít egy képernyőképet, hogy szó szerint képben legyen arról, mikor mit csinál a felhasználó.

Most kiderült, hogy a panaszos hangok a Microsoft füléig is eljutottak, és a június 18-i megjelenés előtt több fontos változtatás is várható.

Hirdetés

Az eredeti tervek szerint a Recall alapértelmezetten be lett volna kapcsolva, most viszont az új Copilot Plus PC-k beállítási folyamata felajánlja a vitatott AI-alapú funkció kikapcsolásának lehetőségét. Ha tehát itt nem kapcsoljuk be a Recallt, akkor nem fog alapértelmezetten futni.

Hozzá lesz továbbá kötve a Recall funkcióhoz a Windows Hello, vagyis csak arccal, ujjlenyomattal vagy PIN-kóddal lehet majd bekapcsolni azt, sőt a mentett idővonalon is csak ezekkel lehetséges keresés indítása, így érhetőek el a mentett pillanatfelvételek. Fontos továbbá az is, hogy a mentett adatot csak a helyi rendszeren maradnak meg, semmilyen adat nem kerül felhasználásra a Microsoft AI-modelleinek képzéséhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.