Hirdetés

Titkos, csak UV fényben látható matricával védekezik a kamu iPhone árusok ellen az Apple



|

Az iPhone 15-ök dobozát nem lesz könnyű lemásolni.

Hirdetés

Ma hivatalosan is elrajtolt az iPhone 15, és mivel számos viszonteladónál már előrendelésben elfogyott az összes példány a normál modelltől a Pro Maxig, sokan keresnek alternatívát, és hajlandóak akár több pénzt is kifizetni a nem mindig megbízható forrásból származó telefonokért. És ilyenkor sajnos sokan futnak bele csalókba, akik nem feltétlen makulátlan, bontatlan telefonokat árulnak.

Az Apple persze szerette volna legalább a rajtnál megóvni a vásárlókat attól, hogy kamu dobozokba csomagolt másolatokat, felújított telefonokat vegyenek, ezért minden új dobozta elhelyeztek egy matricát és egy QR kódot, amelyek csak akkor látszanak, ha UV fénnyel világítják meg őket.

Hirdetés

A vállalat erről nem beszélt korábban, és semmilyen dokumentációban sincs nyoma, nem véletlenül: a hamisítóknak így még nehezebb dolga van, különösen az első hetekben, hónapokban.

Nem ez az egyetlen módszer egyébként, amivel megbizonyosodhatunk a készülék hitelességéről: minden dobozra egyedi szériaszám is került, amit leellenőrizhetünk az Apple weboldalán. Ezt aztán összevethetjük a készülék szériaszámával, amit a Beállításokban tudunk megnézni, így megbizonyosodhatunk róla, hogy sehol nem próbálnak trükközni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.