Hirdetés

Több mint 300 magyar gyermek csatlakozhat a világ legnagyobb robotikai közösségéhez



|

Az NI és a HelloWorld Oktatás és Fejlesztés Egyesület együttműködése immáron harmadik éve folytatódik.

Hirdetés

Talán ti is hallottatok már a FIRST LEGO League-ről, amelynek kiemelt célja, hogy a 4-16 éves korosztályt LEGO-kockákkal fejlessze, kiemelt figyelmet fordítva arra, hogy felkeltse érdeklődésüket a STEM (természettudomány, technológia, matematika, mérnöki) tudományok iránt és az olyan készségek elsajátítására, mint a prezentáció, a problémamegoldás és a csapatmunka.

Emellett igyekszik játékos módon bevezetni a gyerekeket a programozás és a robotika világába, szóval hiánypótló kezdeményezés, amely az NI Hungary Kft. és a szervezésért felelős HelloWorld Egyesület együttműködésében 2021-ben Magyarországon is megvetette a lábát. 

Hirdetés

Először hat, majd tíz iskolában rajtolhatott el a LEGO-alapú fejlesztés, és a tapasztalatok alapján nagy siker övezi: 320 résztvevő gyerkőc 81 százaléka mondta azt, hogy a foglakozások hatására megtanult robotot tervezi és programozni, több mint 70%-a pedig a STEM tudományokat is jobban megkedvelte. 68 százalékuk a csapatmunkában lett hatékonyabb, míg 65% azt vallotta, hogy javult a problémamegoldó képessége. Ráadásul nem csak a fiatalok karrierjének felépítésére, gyakorlatszerzésre és a mérnöki utánpótlás megteremtésére törekednek a szervezők: a HelloWorld Egyesület projektvezetője, Molnár József elmondta, hogy a pedagógusok motiválására is építenek. 

Az NI Hungary Kft. ügyvezető igazgató, Hosszu Róbert kihangsúlyozta, hogy NI-os szakemberek önkéntes mentorként segítsék szakértelmükkel és tapasztalataikkal a HelloWorld Class Pack programban részt vevő pedagógusok munkáját, és idén 10 millió forinttal támogatják a Class Packot, amelynek köszönhetően tíz Debrecen környéki iskola tanulói csatlakozhatnak a világ legnagyobb robotikai közösségéhez, és szerezhetnek "jövőálló tudást" a szakértőktől. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.