Hirdetés

Többet kereshet a játékokkal az Apple, mint a Sony, a Nintendo, a Microsoft és az Activison együttvéve



|

Belsős dokumentumok árulkodnak arról, hogy elképesztő profitot hajtanak a játékok az almás cégnek.

Hirdetés

Ha a játékipar legjövedelmezőbb vállalataira gondolunk, valószínűleg az utolsók közt, vagy egyáltalán nem fog eszünkbe jutni az Apple, melyet elsősorban az iPhone, a Mac és az Apple Watch kapcsán szokás emlegetni.

Pedig a The Wall Street Journal friss jelentése szerint az almás cég játékokból származó bevételei még a Sony, a Nintendo, a Microsoft és az Activision kombinált profitját is meghaladják.

Hirdetés

A nagy múltú gazdasági-politikai lap ezt az Epic Games és az Apple pereskedése során nyilvánosságra hozott dokumentumokra alapozza, melyekből azt bogarászta ki, hogy a 2019-es pénzügyi évben a cupertinóiak 8,5 milliárd dollárt kerestek a játékokon, amivel nagyjából 2 milliárd dollárral előzték az említett játékipari nagyágyúk összesített eredményét.

Az extraprofit forrása természetesen nem az Apple ingyenes pókerjátéka, és nem is a csak 2019 novemberében elindított Arcade előfizetéss platform, hanem a játékokhoz kapcsolódó App Store-vásárlások után felszámolt 30 százalékos jutalék. Az Apple ugyanakkor a hírt kommentálva úgy nyilatkozott a WSJ-nek, hogy az áruház hasznára vonatkozó számítás túlzó, mivel csak az alkalmazásbolttal kapcsolatos költségek töredékét veszi figyelembe.

A The Wall Street Journal jelentése mindenesetre egybecseng a Sensor Tower elemzőcég felmérésével, ami 2019-re 15,9 milliárd dollár bevételt kalkulált az App Store esetében, melynek 69 százaléka származhatott játékokból. Magyarán az Apple mindenképp komoly szereplő a gaming piacon, amiben persze nem elhanyagolható tényező az sem, hogy az almás mobilokon kizárólag csak a hivatalos forrásból szerezhetők be az alkalmazások.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.