Hirdetés

Tovább rontott a Ryzen processzorok teljesítményén a Windows 11 javítása



|

Az október 12-i csomaggal valamelyest súlyosbodott a korábban felfedezett probléma, de az AMD már beígérte a megoldást.

Hirdetés

Néhány napja számoltunk be róla, hogy a Windows 11 két szempontból is hátrányosan hat az AMD Ryzen processzorok teljesítményére. Az egyik probléma, hogy akár háromszorosára is ugorhat az L3 gyorsítótár késleltetése, ami az erre érzékeny játékoknál 10-15 százalékos visszaesést is eredményezhet fps szám tekintetében.

A másik gond pedig az, hogy a Windows 11 alatt nem működik az "előnyben részesítendő processzormag" funkció, ami tudatja az operációs rendszerrel, hogy melyik magból hozható ki a legjobb teljesítmény, így gyorsítva a feladatok elvégzését.

Hirdetés

A gyorsítótárat érintő gikszert elvileg egy Windows-frissítésnek kellene kiküszöbölnie, az október 12-én megjelent kumultatív csomag telepítése után viszont azt mutatják a tesztek, hogy 20-ról 30 nanoszekundumra ugrott a csúszás, azaz nemhogy javult volna, még rosszabb is lett a helyzet.

Az AMD reagált a helyzetre, a vállalat posztja szerint az előnyben részesítendő processzormag problémáját az október 21-én érkező driver javítja majd, míg az L3 gyorsítótár késleltetését a Microsoft 10C Windows Update-je fogja helyrehozni, amit a tervek szerint október 19-én tesznek elérhetővé a redmondiak.

A 12-i Windows-frissítésnek tehát még nem volt célja az AMD-s problémák javítása, néhány nap múlva viszont sor kerülhet a dologra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.