Hirdetés

Na jó, ezt bogozza ki valaki: mégsem teljes a Huawei-amnesztia



|

Bár a sajtótájékoztatón egyértelműen az hangzott el, hogy a Huawei ellen hozott szankciókat eltörli az amerikai kormány, most pontosítottak. Fene, aki érti.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy a G20 csúcstalálkozón Donald Trump még pontosan úgy fogalmazott, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások újraindulásával együtt az amerikai vállalatok újra kereskedhetnek a Huaweivel, most valamelyest árnyaltabb véleményt közölt az elnök gazdasági tanácsadója egy interjúban. Eszerint ugyan a kínai vállalat valóban megmenekült, de nem minden téren, és hogy pontosan ezzel mi jár és mi nem... na, azt már nem sikerült részletezni.

Hirdetés

A Fox News vasárnapi kiadásában Larry Kudlow úgy fogalmazott, hogy a szombati döntés nem egyértelmű és általános amnesztia a Huawei részére. Szerinte a cég még mindig feketelistán maradt az amerikai kereskedelmi minisztérium szerint, mint egyike azon vállalatoknak, amely lehetséges veszélyt jelenthet az Egyesült Államok külpolitikai érdekeire vagy nemzetbiztonságára.

A jelenlegi állás szerint olyan amerikai termékekkel szabad kereskedni a Huawei felé, amelyek nem hordoznak kritikus nemzetbiztonsági kockázatot - de hogy ezek melyek pontosan, arról már nincs részletesebb lista.

A tanácsadó annyit fűzött hozzá, hogy a tilalmat "a széles körben elérhető termékekkel" kapcsolatban vonták vissza. Aztán lehet gondolkozni azon, mi is számít ilyennek. Az Android? Az ARM processzor-szabványai? Jó kérdés. Szóval most szépen leülünk és megvárjuk az első életképes, konkrétumokat is tartalmazó nyilatkozatot, addig meg írunk mindenféle másról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.