Hirdetés

Újabb bug jelent meg a Google mobiljain, hetekig használhatatlanná teszi a Wi-Fit



|

A Google Pixel 6-os mobiljainak tulajdonosai közül néhányan egy újabb frusztráló programhibával kénytelenek együtt élni, amíg ki nem javítják.

Hirdetés

Novemberi megjelenése óta nem volt problémamentes a Google Pixel 6 és Pixel 6 Pro készülékeivel az élet, voltak gondok többek között a készülék ujjlenyomat-érzékelőjével, illetve véletlenszerű hívásokat is indítottak maguktól egy szoftverhibának köszönhetően. Ezen felül két, a Pixel mobilokba épített rendkívül hasznos funkciót is le kellett tiltania a Google-nek egy bug miatt. Amint nemrég kiderült, a telefonok februári szoftverfrissítésébe is becsúszott egy komolyabb hiba, ami az okostelefonok egyik legalapvetőbb funkcióját tette használhatatlanná.

Hirdetés

Több tulajdonos tette szóvá a közösségi médiában, hogy a patch óta nem tudnak Wi-Fi hálózatokhoz csatlakozni Pixel 6, vagy Pixel 6 Pro készülékükön, és mint kiderült, a hiba nem a vezeték nélküli hálózatuk beállításaiban volt. A folyamat sok esetben ugyanis már ott elakadt, hogy a mobilokon aktiválni sem tudták a Wi-Fi kapcsolatot, mások egy hálózatot sem találtak meg a telefonjukkal, van, aki pedig arról számolt be, hogy a meglévő kapcsolatot rendszeresen magától bontja a készüléke. A Google részéről hivatalos információkat közlő fiók is válaszolt egy, a problémáról szóló Reddit-posztra, és elmondta, hogy a gyártó kivizsgálta a problémát és meg is találta az okát.

A javításával már el is készültek, viszont véglegesen csak március folyamán adják ki azt az újabb szoftverfrissítést, ami helyrehozza a Pixel telefonokat érintő hibát. A Google munkatársa szerint szerencsére a probléma csak a készülékek nagyon kis hányadát érinti, de így is egy rendkívül frusztráló hibáról van szó.

Akinek a készüléke esetleg produkálja ezt a bugot, annak is van remény, hogy még ebben a hónapban újra könnyedén tudjon netezni Pixel 6-osán. A fent linkelt, a Wi-Fi-s hibát taglaló poszt szerzője ugyanis azt állítja, hogy egy bétaszoftver letöltésével már most be tudta szerezni a hibajavítást. Mivel ez nem végleges kiadásra szánt verzió, más bugok lapulhatnak benne, de ezek lehet, hogy a telefon sokkal kevésbé fontos funkcióit érintik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.