Hirdetés

Valaki újra megpróbálja a moduláris okostelefont



|

Megérkezett a Kickstarterre a Kite moduláris okostelefon, amely 274 dollártól foglalható.

Hirdetés

Bár a használhatóság más kérdés, sajnos azt mondhatjuk, hogy a mai modern okostelefonok 1-2 év után már elavultnak számítanak. Ezen a problémán többen igyekeztek volna enyhíteni úgy, hogy népszerűsítik a moduláris okostelefont. Ez eddig senkinek nem sikerült, azonban akad egy újabb szereplő, aki megpróbálná. 

Hirdetés

Shree Kumar fejlesztő ötlete a Kite moduláris okostelefon, amit a felhasználó maga szerel össze, és maga dönti el, hogy milyen szenzorokat, kijelzőket és komponenseket használ fel a nyílt hardverplatform keretein belül. A dizájnfájlok módosíthatóak, az eszköz pedig az Android Open Source Projectet futtatja - a Linux kernel elérhető a felhasználók számára. 

A Kite-nak most elindult a Kickstarter-projektje, a készülék 274 dollártól foglalható. Fontos adalék, hogy a DIY kit minden komponenst tartalmaz a kezdéshez, kivéve a házat. Ezt 3D-s nyomtatóval a felhasználó maga kénytelen legyártani. 

Bár mindez teljes testre szabhatóságot eredményez, nagy gond lehet annak, aki nem mozog otthonosan a 3D-s nyomtatás világában. Kumar vizsgálja a lehetőségeket, de csak akkor, ha sikerül elérni a kitűzött célt. Ez pedig több mint 940 000 dollár, ami bár nem példa nélküli, kissé nehezíti a projekt sikerességét. Ha minden jól megy, a kitek jövő januárban jelenhetnek meg. 

A Kiteboard v2-ben Snapdragon 450-es chip, 2 GB RAM, 16 GB tárhely, USB 3.0 OTG port, hangszóró, jackcsatlakozó, 802.11ac-s WiFi, Bluetooth 4.2, 12 megapixeles kamera, 3000 mAh-s akku, valamint egy 720p-s, 5 hüvelykes kijelző lesz az antennák, kábelek és egyebek mellett. Ha van ház, akkor elvileg 5 perc alatt összeszerelhető egy készülék, forrasztás nélkül. 

Aki nagyon merész, az használhat külső antennát, AA akkumulátorokat, LED-es vagy billentyűzetes házat is. A HDMI porttal akár a tévéhez is csatlakoztatható egy Kite, ami bár nem túl acélos, azért sokoldalú. 

A moduláris okostelefonokba mindenesetre korábban a Google (Project Ara) belebukott, és az LG (G5) elképzelése sem jött össze. A Fairphone rendszere eközben csak a javítást segíti, a Motorola pedig a kiegészítők cseréjét könnyíti meg a MotoMod rendszerrel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.