Hirdetés

Végleg elbúcsúzott az egykori Twitter



|

Elon Musk a régi mikroblog utolsó fontosabb mementóját is eltüntette, de azért még maradtak morzsák az előd után.

Hirdetés

Az eredetileg csak 140 karakteres posztokat engedélyező Twitter a 2006-os indulásától kezdve több mint másfél évtizeden át volt a közösségi médiapiac meghatározó szereplője, 2022 őszén azonban 44 milliárd dollárért Elon Musk birtokába került, aki tavalyi nyáron X-re nevezte át a platformot, ezzel is jelezve az új korszak kezdetét.

A rebranding jegyében fokozatosan kaptak új nevet az egykori mikroblog funkciói, így például a tweetekből posztok lettek, a Twitter Blue előfizetésből pedig X Premium tagság, a www. twitter.com URL viszont működőképes maradt, egészen eddig.

Hirdetés

Musk ugyanis nemrég magán a közösségi oldalon jelentette be, hogy immáron a szolgáltatás összes létfontosságú rendszere az X.com-ra került át, így aki most bepötyögi a régi twitter.com elérési utat, azt elméletileg automatikusan az új webcímre irányítja a rendszer, amit a szerkesztőségi tesztünk is megerősített.

A jelek szerint azonban Muskék még így sem gyomlálták ki a megboldogult Twitter összes nyomát, a posztok beágyazásakor megjelenő oldal például továbbra is a pulbish.twitter.com URL-en fut, illetve a HTML-kódban is szerepelnek a "twitter" és a "tweet" kifejezések. Ezekkel azonban kevés felhasználó, főként bloggerek és sajtómunkások találkoznak, így a nagyközönség számára már lényegében tényleg elbúcsúzott a régi platform.

Más kérdés persze, hogy a közbeszéd valószínűleg még jó ideig Twitterként fog hivatkozni az X-re, amivel egyébként a milliárdosnak az a terve, hogy a kínai WeChat mintájára egy "mindenes" platformot farag belőle, ahol a kommunikációtól a vásárláson és a digitális fizetésen át szolgáltatások széles körét érhetjük el, valamint közösségi alapon pedig még a hagyományos médiát is kiváltja, mint elsődleges hírforrás.

Musk és az X.com története 25 évre nyúlik vissza, az üzletember ugyanis 1999-ben ezen a webcímen alapította meg az azonos nevű online bankot, ami később egyesült a PayPal elődjével.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.