Hirdetés

Most a távmunkát akadályozhatja egyeseknél a Windows 10



|

A beszámolók szerint egy összegző frissítés hatására egyes alkalmazásoknál megszűnhet az internetkapcsolat.

Hirdetés

Míg egyeseknél nem okoznak gondokat a Windows 10 frissítései, addig bizonyos konfigurációkon rendszeresek a problémák. Felhasználók egy csoportja most például arra panaszkodik, hogy a legutóbbi összegző frissítés a Windows 10-hez olyan hibákat okoz, amelyek miatt a fontosabb alkalmazások - mint az Office 365 - nem férnek hozzák az internetkapcsolathoz. Ez pedig megnehezíti az otthoni munkavégzést azok számára, akiknek amúgy valós opció a járvány idején végzett távmunka. A Windows 10 2019 májusi és novemberi változatai is érintettek a KB4535996 csomag kapcsán. 

Hirdetés

A frissítés meggátolhatja az Office 365, Microsoft Outlook, Microsoft Edge és Microsoft Teams szoftvereket - más termékek mellett - az internet elérésében, ami nagy gond, hiszen ezek rendeltetésszerű működésének alapkövetelménye a webkapcsolat. A Microsoft szerint minden szoftver, ami WinHTTP-re vagy WinInetre épít, problémákat tapasztalhat (de nem törvényszerűen). A legnagyobb arányban azoknál fordul elő mindez, akik VPN-t használnak. Ez pedig elég valószínű, ha távoli rendszerekhez és céges adatbázisokhoz kapcsolódnak. 

A Microsoft  gőzerővel dolgozik a patchen, hogy még a szokásos havi hibajavítások előtt ki tudja adni, elvileg április elejére várható az érkezése. Addig is segíthet a PC újraindítása a tapasztalatok szerint. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.