Hirdetés

12- és 16-magos AM4-es processzorokkal támadhat az AMD



|

Az MSI egyik kedvcsinálója árulkodott a magszám emeléséről, természetesen a szóban forgó videó azóta eltűnt.

Hirdetés

Az Intel gőzerővel dolgozik a 8-magos, LGA1151-es foglalatú processzorán, amellyel szeretné legyőzni az AMD második-generációs, 8-magos Ryzen megoldását. Az AMD azonban úgy néz ki, hogy nem várja meg, míg labdába rúg az Intel. 

Hirdetés

Minden jel arra utal ugyanis, hogy az AMD emeli a magok számát, méghozzá az asztali, mainstream kategóriában. 

Erről leginkább az MSI legutóbbi alaplapos kedvcsinálója árulkodott. Egy videóban arra utalt a gyártó, hogy az AMD rövidesen a 8-nál több maggal rendelkező processzorokat is támogatja az AM4-es foglalattal rendelkező, mainstream asztali platformon. A támogatást a közelgő, AMD B450-es lapkakészletre építő alaplapok is élvezik majd, erősítette meg a kis reklámfilm, ami érthető okokból azóta eltűnt. 

Az AMD legközelebb a Zen 2 mikroarchitektúrával módosíthat nagyobbat, ami már 7 nm-es technológiával készül. Amennyiben a CCX-alapú megoldásnál maradnak, akkor az 50 százalékos magszámemelés 12-magos, a 100 százalékos pedig 16-magos AM4-es processzorokat jelent. Természetesen az újdonságok visszafelé kompatibilisek lesznek a 400-es szériás lapkakészletekre építő alaplapokkal, akkor is, ha az újabb, 500-as szériásokkal jelennek meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.